Slachtofferrechten

Slachtofferrechten

Ons kantoor staat u bij in zaken, waarbij u slachtoffer bent van:
– huiselijk geweld
– stalking
– ernstige gewelds-en zedendelicten
– mensenhandel

Oudegracht Advocaten & Mediators staat al jarenlang bekend als hèt advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in bijstand van slachtoffers van ernstige geweld- en zedendelicten. Het Jos-piket (Juridische Ondersteuning Slachtoffers) is opgericht door één van de medewerkers van ons kantoor. Dit piket zorgt ervoor dat slachtoffers van zedendelicten nadat ze aangifte hebben gedaan van een zedendelict in een vroeg stadium een advocaat krijgen toegewezen. Momenteel wordt gekeken naar uitbreiding van dit piket naar ernstige geweldsdelicten.
Een strafrechtelijke procedure is voor veel mensen onbekend terrein, uitleg en begeleiding bij getuigenverhoren, zittingen. het uitoefenen van het spreekrecht, het indienen, onderbouwen en verdedigen van vorderingen van een benadeelde partij (verzoeken om schadevergoedingen) is daarom van groot belang.  Mr. J.A. (Joke) van der Lem staat u hierin met raad en daad bij.

Slachtoffers van ernstige geweld- en zedendelicten hebben  recht is op kosteloze rechtsbijstand. Wij staan slachtoffers bij in de strafrechtelijke procedure, ook beklagzaken en eventueel verblijfsrechtelijke procedures als het buitenlandse slachtoffers betreft.

U kunt voor advies of bijstand contact opnemen met mr. J.A. (Joke) van der Lem

mr. J.A. (Joke) van der Lem

Heeft U vragen of wilt u advies?