Strafrecht

Strafrecht

U kunt betrokken worden in een strafzaak als u verdacht wordt van een strafbaar feit. De Officier van Justitie biedt een transactie of een strafbeschikking aan, of dagvaardt u om voor de rechter te verschijnen. Of u terecht of onterecht als verdachte wordt aangemerkt, in beide gevallen is een strafprocedure ingrijpend en kan deze grote gevolgen voor u hebben.

 

Onze advocaten voeren uw verdediging met professionele deskundigheid en vanuit het juridische perspectief. Daarbij adviseren zij u over de strategie zoals proceshouding, en spreken zij met u over getuigen die kunnen worden gehoord en andere onderzoekswensen die kunnen worden ingediend. Daarnaast besteden zij aandacht aan de emotionele kant van een strafzaak en de maatschappelijke gevolgen die voor u kunnen optreden.

Als de politie u aanhoudt (arresteert) heeft u recht op gratis bijstand van een advocaat zolang u wordt vastgehouden. Per 1 maart 2016 heeft u ook recht op bijstand van een advocaat bij het politieverhoor. U kunt mr. J.A. (Joke) van der Lem of mr. JG. (Jaap) Burgers bij de politie als uw voorkeursadvocaat opgeven. De piketcentrale zal een van hen dan waarschuwen, waarna zij u in het politiebureau komen opzoeken. Als u geen advocaat opgeeft wordt u bezocht door de dienstdoende piketadvocaat.

 

Kosten

Als u niet wordt vastgehouden kunt u in strafzaken afhankelijk van uw inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, met uitzondering van zaken bij de Kantonrechter. Minderjarigen betalen voor gesubsidieerde rechtsbijstand in strafzaken geen eigen bijdrage.

Voor advies over strafrecht kunt u contact opnemen met mr. J.A. (Joke) van der Lem of mr. J.G. (Jaap) Burgers.

Heeft U vragen of wilt u advies?

mr. J.A. (Joke) van der Lem
mr. J.G. (Jaap) Burgers