Tarieven

Tarieven Oudegracht Advocaten & Mediators

Wanneer Oudegracht Advocaten & Mediators een nieuwe zaak in behandeling neemt, worden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt over tarieven en bijkomende kosten zodat u direct weet waar u aan toe bent en achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

De uurtarieven

Onze uurtarieven variëren van € 150,- tot € 200,- exclusief B.T.W. Daarnaast zijn in sommige gevallen ook verdere kosten verschuldigd. Dit betreft kosten van griffiegeld, opgevraagde akten of uittreksels of kosten van een deurwaarder of deskundige. In uitzonderingsgevallen worden wel eens prijsafspraken gemaakt, bijvoorbeeld in de situatie dat u een zeer principiële zaak wil uitvechten met een geringe kans van slagen.

U ontvangt zo spoedig mogelijk na het eerste gesprek een brief van uw advocaat waarin de werkzaamheden worden bevestigd en het uurtarief wordt genoemd. Tevens wordt daarin gewezen op de klachtenregeling.

Indien u de advocaatkosten niet zou kunnen voldoen en u handelt niet in een bedrijf of beroep

U dient zich, voordat u een gesprek heeft met een advocaat, te wenden tot het Juridisch Loket om een verwijzing te vragen. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen bekijkt het Juridisch Loket ook de mogelijkheid of u in aanmerking komt voor (deels) gesubsidieerde rechtsbijstand.

Is dit het geval dan zal een formulier worden ingevuld en een kopie van uw identiteitsbewijs worden gevraagd. In sommige gevallen wordt een bewijs van het recente inkomen en vermogen gevraagd. Al deze gegevens worden verstuurd aan de Raad voor Rechtsbijstand te Amsterdam. Deze instantie beslist uiteindelijk of u in aanmerking komt voor door de overheid betaalde rechtshulp.

Wij helpen cliënten net zo goed, of het nu gaat om betaalde of door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.  Is het (gezamenlijk) inkomen te hoog dan verlenen wij u onze hulp tegen alleszins redelijke tarieven.

Heeft U vragen of wilt u advies?


CONTACT