J.A. (Joke) van der Lem

J.A. (Joke) van der Lem

Advocaat
 • Telefoonnummer: 072 - 512 22 13
 • Email: vanderlem@oudegrachtadvocaten.nl

Over Joke van der Lem

Joke was lid van de maatschap Kiers Advocaten & Mediators en daarna had zij een eigen kantoor in het arrondissement Zwolle. Bij Oudegracht Advocaten & Mediators keert zij terug naar haar roots in Alkmaar. U vindt in haar een betrokken pleitbezorger aan uw kant. Een die voor u opkomt, u steun geeft met deskundig advies en proactief is. Haar kwaliteit is gebaseerd op ruime ervaring en specialisatie.

Zij is gespecialiseerd in strafzaken, jeugdzaken en het recht van psychiatrische patiënten. Daarnaast behandelt zij geschillen over curatele, bewind en WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen). Zaken die in haar praktijk vaak een rol spelen. Zij verleent rechtsbijstand aan slachtoffers in ernstige gewelds- en zedenzaken.

Joke heeft sinds 2016 de Propaedeuse in Psychologie. Zij draait met Annet Koopsen mee in het JOS-piket (Juridische Ondersteuning Slachtoffers) in Noord-Holland waarbij in een vroeg stadium aan slachtoffers in zedenzaken kosteloos een advocaat wordt toegevoegd.

Rechtsgebieden

Strafrecht
Slachtofferrecht
Jeugdbeschermingsrecht
Psychiatrisch Patiëntenrecht

Rechtsgebiedenregister

Joke van der Lem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
 1. Jeugdbeschermingsrecht
 • Psychiatrisch patiënenrecht
 • Slachtofferrecht
 1. Strafrecht
 2. Letselschaderecht
 3. Mensenhandel
 • Strafrecht
 1. Jeugdstrafrecht
 2. Militair strafrecht
 3. Financieel economisch strafrecht
 4. Milieu strafrecht
 5. Fiscaal strafrecht
 6. Internationaal Strafrecht
 7. TBS
 8. Uit- en overleveringszaken
 9. Vreemdelingen(straf)recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Huidige Lidmaatschappen en nevenfuncties

Heeft u vragen of wilt u advies?